200 места за студентски бригади в Германия

5.0 от 1 Гласа
Оцени новината 200 места за студентски бригади в Германия:
 200 студенти от България имат шанс да се включат в лятна ваканционна заетост в Германия през 2015 г. Кандидатите могат да подават документите си във всички бюра по труда в градовете, в които има висши учебни заведения или техни филиали.
 
Изискванията към кандидатите са:
 
 - да са студенти в български висши учебни заведения;
 
 - да са на възраст между 18 и 35 години;
 
 - да са редовна форма на обучение;
 
 - да не са последен курс на семестриално обучение;
 
 - да имат основни познания по немски език (най-малко три години изучаване на немски език);
 
 - да са готови най- малко два месеца да работят в Германия.
 
Съществена промяна в процедурата на посредничество през 2015 г. е отпадането на провеждането на изпит по немски език за кандидатите, което ще облекчи процедурата за посредничество.
 
Сферите, в които обикновено се получават предложения за работа, са селско стопанство; хотелиерство и ресторантьорство (сервитьори, камериерки, бармани, помощен персонал в кухня, общи работници); фирми за почистване на помещения и индустриални обекти; вериги за бързо хранене – McD’s; германските пощи.
 
Студентите, желаещи да се възползват от възможността да работят в Германия, трябва да подадат заявление в свободен текст на български език до 5 януари 2015 г. в бюрото по труда, на чиято територия се намира висшето учебно заведение, в което се обучават. В заявлението си кандидатстващите трябва да декларират, че са изучавали немски език най-малко три години, че са свободни от други ангажименти по време на официално обявената за всяко училище лятна ваканция (задължително се посочват точните начална и крайна дата), а също така да посочат, че притежават необходимите средства да финансират заминаването си за Германия. Кандидатите трябва да предоставят и уверение от висшето училище, че са редовни студенти и не са последен курс на обучение.....
 

Към цялата новина >>

Оферти за работа в Германия от работа-в-чужбина.com >>